Where 2.0 2011 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at Where 2.0 2011. We'll continue to add new speakers and sessions to the line-up. Please check back often to see the latest additions to the program. (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own Where 2.0 schedule using the personal scheduler function. Mark the workshops, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Ballroom E
Ballroom F
Add Real-Time Geo to your personal schedule
9:00am Real-Time Geo Raffi Krikorian (Uber Advanced Technologies Center)
Add Building an AR toolkit for iOS 4 to your personal schedule
10:35am Building an AR toolkit for iOS 4 Alasdair Allan (Babilim Light Industries)
Add Location-Based Privacy: It's Good for Business to your personal schedule
1:00pm Location-Based Privacy: It's Good for Business Nicole Ozer (ACLU of Northern California), Chris Conley (ACLU of Northern California), Francoise Gilbert
Add Working with Geo Data in MongoDB to your personal schedule
3:55pm Working with Geo Data in MongoDB Bernie Hackett (10gen)
Ballroom G
Add Mining the Geo Needles In The Social Haystack to your personal schedule
9:00am Mining the Geo Needles In The Social Haystack Matthew Russell (Digital Reasoning Systems)
Add Hands on Map Scripting to your personal schedule
1:00pm Hands on Map Scripting Adam DuVander (ProgrammableWeb)
Add Geo-Analytics Tutorial to your personal schedule
2:35pm Geo-Analytics Tutorial Peter Skomoroch (Skipflag)
Add Getting Started with Google Maps and Fusion Tables to your personal schedule
3:55pm Getting Started with Google Maps and Fusion Tables Kathryn Hurley (Google), Mano Marks (Google, Inc. )
Ballroom H
Add Nokia Location API Family for Desktop and Mobile to your personal schedule
1:00pm Sponsored by Nokia
Nokia Location API Family for Desktop and Mobile Jan Nowak (Nokia), Tilman Kamp (Nokia)
Add Ignite Where 2.0 - Part I (sponsored by NAVTEQ Network for Developers)  to your personal schedule
7:00pm Sponsored by Navteq Network for Developers
Room: Ballroom EFGH
Ignite Where 2.0 - Part I (sponsored by NAVTEQ Network for Developers)
Add Over the Radar (sponsored by NAVTEQ Network For Developers) to your personal schedule
7:30pm Plenary
Room: Ballroom EFGH
Over the Radar (sponsored by NAVTEQ Network For Developers) Brady Forrest (O'Reilly Media, Inc.), Christine Herron (Intel Capital), Marc Naddell (NAVTEQ), Tom Coates (Thington Inc.)
10:15am Morning Break
Room: Ballroom Foyer
2:15pm Afternoon Break
Room: Ballroom Foyer
11:50am Lunch
Room: Pool Area and Mezzanine
Add Tuesday Birds of a Feather Sessions to your personal schedule
9:00pm Birds of a Feather Sessions
Room: Evening BoF's
Tuesday Birds of a Feather Sessions
5:10pm On Your Own
Room: Dinner Break
9:00am-5:10pm (8h 10m) Marketing
Where 2.0 Marketing Boot Camp: Bringing Marketers and Technologists Together
9:00am-10:15am (1h 15m) Development - Location
Real-Time Geo
Raffi Krikorian (Uber Advanced Technologies Center)
10:35am-11:50am (1h 15m) Development - Mobile
Building an AR toolkit for iOS 4
Alasdair Allan (Babilim Light Industries)
1:00pm-2:15pm (1h 15m) Development - Location
Location-Based Privacy: It's Good for Business
Nicole Ozer (ACLU of Northern California), Chris Conley (ACLU of Northern California), Francoise Gilbert
2:35pm-3:50pm (1h 15m) Development - Mobile
HTML5 is the Future of Mobile, PhoneGap Takes You There Today
Dave Johnson (Nitobi)
3:55pm-5:10pm (1h 15m) Development - Location
Working with Geo Data in MongoDB
Bernie Hackett (10gen)
9:00am-10:15am (1h 15m) Business & Strategy
Mining the Geo Needles In The Social Haystack
Matthew Russell (Digital Reasoning Systems)
10:35am-11:50am (1h 15m) Development - Mobile
Tell Me More – Why Data Collection Must Extend Beyond the Check-in
Scott Hotes (Location Labs)
1:00pm-2:15pm (1h 15m) Development - Location
Hands on Map Scripting
Adam DuVander (ProgrammableWeb)
2:35pm-3:50pm (1h 15m) Development - Location
Geo-Analytics Tutorial
Peter Skomoroch (Skipflag)
3:55pm-5:10pm (1h 15m) Development - Location
Getting Started with Google Maps and Fusion Tables
Kathryn Hurley (Google), Mano Marks (Google, Inc. )
1:00pm-2:15pm (1h 15m) Products & Services
Nokia Location API Family for Desktop and Mobile
Jan Nowak (Nokia), Tilman Kamp (Nokia)
7:00pm-7:30pm (30m) Event
Ignite Where 2.0 - Part I (sponsored by NAVTEQ Network for Developers)
7:30pm-7:50pm (20m) Event
Over the Radar (sponsored by NAVTEQ Network For Developers)
Brady Forrest (O'Reilly Media, Inc.), Christine Herron (Intel Capital), Marc Naddell (NAVTEQ), Tom Coates (Thington Inc.)
7:50pm-8:30pm (40m) Event
Ignite Where 2.0 - Part II (sponsored by NAVTEQ Network for Developers)
10:15am-10:35am (20m)
Break: Morning Break
2:15pm-2:35pm (20m)
Break: Afternoon Break
11:50am-1:00pm (1h 10m)
Break: Lunch
9:00pm-10:30pm (1h 30m) Event
Tuesday Birds of a Feather Sessions
5:10pm-7:00pm (1h 50m)
Break: On Your Own
  • Nokia
  • OnStar
  • Esri
  • AT&T Interactive
  • Google
  • Rackspace Hosting
  • AND Automotive Navigation Data
  • C3 Technologies
  • Ditto
  • Facebook
  • Factual
  • MapQuest
  • Microsoft Corporation
  • NAVTEQ

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Yvonne Romaine at yromaine@oreilly.com

Download the Where 2.0 Sponsor/Exhibitor Prospectus

Contact Us

View a complete list of Where 2.0 contacts