Where 2012 Schedule

Below are the confirmed and scheduled talks at Where 2012 (schedule subject to change).

Customize Your Own Schedule

Create your own Where schedule using the personal scheduler function. Mark the workshops, sessions, keynotes, and events you want to attend by clicking on the calendar icon [calendar icon] next to each listing. Then click on "personal schedule" below and get your own customized schedule generated.

Yerba Buena Salon 1-3
Add Telling Stories with Maps to your personal schedule
9:00am Telling Stories with Maps Noah Iliinsky (Amazon Web Services)
Add Prototyping Location Apps With Big Data to your personal schedule
10:35am Prototyping Location Apps With Big Data Matt Biddulph (Product Club)
Add A Guidebook to Advanced Mapping Techniques to your personal schedule
1:00pm A Guidebook to Advanced Mapping Techniques Sha Hwang (Trulia)
Add Realworld & Realtime GeoAnalytics to your personal schedule
2:35pm Realworld & Realtime GeoAnalytics Bradley Voytek (UC San Diego and Uber, Inc.)
Add Bing Maps for Windows 8 to your personal schedule
3:55pm Bing Maps for Windows 8 Johannes Kebeck (Microsoft Corporation), Jaime Lang (Microsoft Corporation)
Yerba Buena Salon 4-6
Add Map Scripting with Style to your personal schedule
9:00am Map Scripting with Style Adam DuVander (ProgrammableWeb)
Add An Open Web Mapping Tool Box to your personal schedule
1:00pm An Open Web Mapping Tool Box Dave Cole (MapBox), Tom MacWright (MapBox)
Add Zero to Hero: Building a Mobile, Cloud-based, Check-in App in 75 Minutes to your personal schedule
2:35pm Zero to Hero: Building a Mobile, Cloud-based, Check-in App in 75 Minutes David Martinez (Esri ), Allan Laframboise (Esri)
Add Power of Place to your personal schedule
3:55pm Power of Place Akshay Patil (Foursquare), Andrew Hogue (Foursquare), Ben Lee (foursquare)
Yerba Buena Salon 10-11
Add Ignite Where 2012 to your personal schedule
7:00pm Event
Room: Yerba Buena Salon_9
Ignite Where 2012
Yerba Buena Salon 12-14
Add Getting Started with the Google Maps API to your personal schedule
9:00am Sponsored by Google
Getting Started with the Google Maps API Kathryn Hurley (Google), Andrés Ferraté (Google)
Add Building Imaginary Worlds: SketchUp and Custom Street View to your personal schedule
10:35am Sponsored by Google
Building Imaginary Worlds: SketchUp and Custom Street View Mano Marks (Google, Inc. ), Adam Hecht (Google Inc.)
Add Leveraging Google’s Consumer Mapping Platform in the Enterprise to your personal schedule
1:00pm Sponsored by Google
Leveraging Google’s Consumer Mapping Platform in the Enterprise Sean Maday (Google Inc.)
Add HTML5:  Advanced data visualization with Google Maps API to your personal schedule
2:35pm Sponsored by Google
HTML5: Advanced data visualization with Google Maps API Josh Livni (Google), Brendan Kenny (Google)
Add Putting Place in Social, Putting Social in it’s Place to your personal schedule
3:55pm Sponsored by Google
Putting Place in Social, Putting Social in it’s Place Mano Marks (Google, Inc. ), Julia Ferraioli (Google)
Add Monday Birds of a Feather Sessions to your personal schedule
8:30pm Plenary
Room: See BoF Schedule for Locations
Monday Birds of a Feather Sessions
11:50am Lunch
Room: Golden Gate Ballroom
5:10pm Dinner
Room: On Your Own
8:00am Coffee
Room: Yerba Buena Grand Assembly
10:15am Morning Break
Room: Yerba Buena Grand Assembly
2:15pm Afternoon Break
Room: Yerba Buena Grand Assembly
9:00am-10:15am (1h 15m) Workshop
Telling Stories with Maps
Noah Iliinsky (Amazon Web Services)
10:35am-11:50am (1h 15m) Workshop
Prototyping Location Apps With Big Data
Matt Biddulph (Product Club)
1:00pm-2:15pm (1h 15m) Workshop
A Guidebook to Advanced Mapping Techniques
Sha Hwang (Trulia)
2:35pm-3:50pm (1h 15m) Workshop
Realworld & Realtime GeoAnalytics
Bradley Voytek (UC San Diego and Uber, Inc.)
3:55pm-5:10pm (1h 15m) Workshop
Bing Maps for Windows 8
Johannes Kebeck (Microsoft Corporation), Jaime Lang (Microsoft Corporation)
9:00am-10:15am (1h 15m) Workshop
Map Scripting with Style
Adam DuVander (ProgrammableWeb)
10:35am-11:50am (1h 15m) Workshop
A Deep Dive Into Using The HTML5 GeoLocation API with PhoneGap
Steven Gill (Adobe)
1:00pm-2:15pm (1h 15m) Workshop
An Open Web Mapping Tool Box
Dave Cole (MapBox), Tom MacWright (MapBox)
2:35pm-3:50pm (1h 15m) Workshop
Zero to Hero: Building a Mobile, Cloud-based, Check-in App in 75 Minutes
David Martinez (Esri ), Allan Laframboise (Esri)
3:55pm-5:10pm (1h 15m) Workshop
Power of Place
Akshay Patil (Foursquare), Andrew Hogue (Foursquare), Ben Lee (foursquare)
9:00am-5:00pm (8h) Marketing
Location Marketing Boot Camp
7:00pm-8:30pm (1h 30m) Events
Ignite Where 2012
9:00am-10:15am (1h 15m) Workshop
Getting Started with the Google Maps API
Kathryn Hurley (Google), Andrés Ferraté (Google)
10:35am-11:50am (1h 15m) Workshop
Building Imaginary Worlds: SketchUp and Custom Street View
Mano Marks (Google, Inc. ), Adam Hecht (Google Inc.)
1:00pm-2:15pm (1h 15m) Workshop
Leveraging Google’s Consumer Mapping Platform in the Enterprise
Sean Maday (Google Inc.)
2:35pm-3:50pm (1h 15m) Workshop
HTML5: Advanced data visualization with Google Maps API
Josh Livni (Google), Brendan Kenny (Google)
3:55pm-5:10pm (1h 15m) Workshop
Putting Place in Social, Putting Social in it’s Place
Mano Marks (Google, Inc. ), Julia Ferraioli (Google)
8:30pm-10:30pm (2h) Events
Monday Birds of a Feather Sessions
11:50am-1:00pm (1h 10m)
Break: Lunch
5:10pm-7:00pm (1h 50m)
Break: Dinner
8:00am-9:00am (1h)
Break: Coffee
10:15am-10:35am (20m)
Break: Morning Break
2:15pm-2:35pm (20m)
Break: Afternoon Break
  • Esri
  • AT&T Interactive
  • Google
  • Nokia, Location & Commerce
  • Facebook
  • Bing
  • Control Group
  • Localeze
  • MyCityWay
  • Socrata
  • Urban Airship
  • MapQuest

Sponsorship Opportunities

For information on exhibition and sponsorship opportunities at the conference, contact Gloria Lombardo at glombardo@oreilly.com

Media Partner Opportunities

For media partnerships, contact mediapartners@ oreilly.com

Press and Media

For media-related inquiries, contact Maureen Jennings at maureen@oreilly.com

Contact Us

View a complete list of Where Conference contacts